انتشارات باشگاه فرانچایز ایرانیان
کتاب اصول و مبانی حقوقی فرانچایز
کتاب اصول و مبانی حقوقی فرانچایز اثر نرگس حاجی آقایی که توسط نشر اندیشه عصر در سال 1401 به چاپ رسیده است در 6 فصل و 348 صفحه به رشته تقریر در آمده است.
این کتاب نگاهی جامع و مانع نسبت به فرانچایز دارد. به جرأت می توان ادعا نمود با مطالعه این کتاب می توانید از هر نوع منابع علمی موازی بی نیاز شوید.
در این کتاب در رابطه نشان تجاری، مبانی قانونی آن، ساختار بندی روابط در فرانچایز، قوانین فرانچایز و قوانین افشای آن، عناصر یک فرانچایز، فرانچایز های بین المللی و فرآیند و آموزش مشاوره با فرانچایز گیرنده مباحث ارزشمندی بیان شده است.
در بخشی از این کتاب آمده است:
هنگامی که با احتمال رزم از طرف یک فرانچایز گیرنده روبرو میشویم وکلای فرانچایز گیرنده نباید تصور کنند که این کار به سادگی طرح شکایت است. این یک اختلاف قرارداد معمولی نیست در واقع تقریباً تمامی قراردادهای فرانچایز دارای نوعی بند حل اختلاف هستند که فرانچایز گیرنده ای که مایل به ایجاد رویه هـای حـل اختلاف است باید از پروتکلهای از پیش تعیین شده پیروی کند. برای مثال، برای یک فرانچایز دهنده اصلا غیر عادی نیست که از فرانچایز گیرندگان بخواهد شکایات خود را در نامه ای پیش از منازعه ارائه کنند تا به فرانچایز دهنده فرصت داده شود تا با فرانچایز گیرنده (یا برای کسانی که بدبین تر هستند تلاش کند تا مسائل را حل کند، به جای غافلگیر شدن در دعوی طرف ماجرا را آماده کند) مسائل را حل کند. حتی رایج تر از آن این شرط است که فرانچایز گیرندگان قبل از طرح دعوی به میانجی گری بپردازند، در حالی که برخی از دادگاهها عدم انجام این کار را شرط مقدم برای دعوی قضایی تشخیص داده اند و رد دعاوی از چنین بندی را که با نقض طرح شده است را رد میکنند. درک اینکه چه زمانی و چگونه باید دعوی حقوقی علیه یک فرانچایز دهنده شروع شود برای نمایندگی موثر فرانچایز گیرندگان ضروری است وکلایی که این مرحله را نادیده میگیرند و به دلیل اینکه معتقدند این به نفع موکلانشان است، به شدت وارد دعوی میشوند اغلب خود را در نبردهای رویه ای طولانی و طویل می بینند که منابعی را از فرانچایز گیرنده که ممکن است به بهترین وجه به روشهای دیگر گسترش یابد تخلیه می کند. در واقع وکلای فرانچایز گیرنده که تصمیم به انحراف از پروتکل حل اختلاف توافقنامه فرانچایز استاندارد میگیرند باید این کار را تنها پس از گفتگوی قوی با موکل خود در مورد اتخاذ چنین رویکردی انجام دهند و به مشتری درک کاملی از هزینه ها و منافع ارائه دهند نتیجه موضع گیری در مورد این نوع مسائل رویه ای است.